2 |
|
kananmunaa |
2 |
dl |
sokeria |
4½ |
dl |
Erikoisvehnäjauhoja |
2 |
tl |
leivinjauhetta |
2 |
tl |
vaniljasokeria |
1½ |
dl |
maitoa |
1½ |
dl |
voi- tai margariinisulaa |
|
|
|
Päälle: |
||
½ |
dl |
kuumaa vahvaa kahvia |
½ |
dl |
kuumaa voisulaa |
4 |
dl |
tomusokeria |
2 |
rkl |
kaakaojauhetta |
|
|
|
Pinnalle: |
||
|
|
kookoshiutaleita tai mantelilastuja |
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan. Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.
Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.
Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.
Resepti on myllyn paras-vihkosesta, piirakan päällä vaaleanpunaista sokerikuorutetta...
Pitkästä aikaa tein rehellistä tuulomantorttua, ilman kaakaojauheita tms. Yleensä meillä on mokkapaloja jotka murustaa "kivasti" jokapaikkaan, kun lapset niitä syö. Tämä piirakka noin sentin paksunen; just soppeli lasten käteen =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.